Cesare Paciotti

Cesare Paciotti talijanski je dizajner cipela i vlasnik istoimene kompanije poznate po čuvenom bodežu u logu, koja proizvodi luksuzne cipele i kožnu galanteriju.

Paciotti kolekcija za proljeće/ljeto 2019.

Kolekcija za proljeće/ljeto 2019. ostat će zapamćena po promjeni loga poznatog CESARE PACIOTTI brenda. Prva Maison linija potpisana je kao „Paciotti“ zbog kraćeg i direktnijeg naziva. Ova kolekcija dizajnirana je da učvrsti i ojača odnos s globalnim i cool kupcima.

Želja za stvaranjem posebnih i jedinstvenih komada, u kombinaciji s dugom tradicijom talijanskog zanata, doveli su do kreiranja kolekcije s velikim izborom ručno rađene obuće namijenjene muškarcima koji vole luksuz. Kolekcija nudi izbor otmjenih cipela na vezanje, klasičnih cipela „na špicu“, mokasinka, te tenisica za svakodnevne prilike.

Boje, zabava i elegancija ključne su riječi ženske Paciotti kolekcije za proljeće/ljeto 2019. Kolekcija je osmišljena i kreirana za elegantnu ženu koja voli eksperimentirati s bojama i stilom, te kroz outfit izraziti svoj stav.

U ženskoj kolekciji prisutni su kontrasti dragocjenog materijala visoke kvalitete i odvažnih elegantnih uzoraka. U kolekciji se ističu Paciotti salonke s tankom petom, sandale s kožom pitona, te kaubojske čizme koje su „must have“ komad proljetno ljetne kolekcije.

Luksuz i talijanska kvaliteta

Cesare Paciotti je 1980. godine preuzeo vodstvo kompanije od svojih roditelja i odmah postao glavna kreativna snaga te tvrtku nazvao Cesare Paciotti, dok je njegova sestra preuzela operativne poslove. Preuzevši kompaniju, Cesare Paciotti zadržao je osnovnu poslovnu filozofiju koja se temelji na vrhunskoj talijanskoj kvaliteti u proizvodnji cipela i koja se prenosi s generacije na generaciju od svojeg osnivanja 1948. godine.

 

Kompanija

Cesarovi roditelji Giuseppe i Cecilia Paciotti 1948. godine pokrenuli su proizvodnju potpuno ručno izrađenih klasičnih cipela. Posebna se pozornost posvećivala detaljima, za izradu cipela koristili su samo materijale visoke kvalitete, a svoju su ljubav prema proizvodnji vrhunski izrađenih cipela prenijeli na svoju djecu, Paolu i Cesara.

Kad su brat i sestra 1980. godine preuzeli kompaniju, izbacili su svoju prvu kolekciju pod imenom Cesare Paciotti. Zahvaljujući Paolinoj mudrosti i vještini vođenja poslovanja i Cesarovoj kreativnosti, novi je brand ubrzo stekao popularnost pa su prestižne modne kuće poput Giannija Versacea, Romea Giglija i Dolce Gabbane za svoje kolekcije naručivali njihove cipele.

Revolucionarni pristup              

Oslanjajući se na bogato iskustvo i umjetničku zrelosti, Cesare Paciotti je 1990. godine odlučio revolucionarizirati izgled ženske kolekcije cipela, koje su do tada bile ograničene na nekoliko modela nalikom sličnih muškom dizajnu. Cesare je ženske modele cipela stavio na vrtoglavo visoke, prepoznatljive stiletto pete i tako stvorio iznimno zavodljive ženske cipele.

 

Kreativnost, dizajn i vizija

Cesare Paciotti je još kao dječak volio „miris“ kože i ručno proizvedene cipele pa je i sam crtao skice i radio prototipove, učio od najboljih eksperata u izradi cipela te tako dobio neprocjenljivo iskustvo i nasljeđe.

Kad je završio klasičnu gimnaziju, motiviran željom da produbi i izoštri svoj umjetnički talent te zadovolji strast za glazbom, upisuje ugledni fakultet DAMS (Drama, Art and Music Studies) na Sveučilištu u Bologni, a nakon studija putuje svijetom i upija nova iskustva.

 

Kolekcije Cesare Paciotti

Naoružan jedinstvenom futurističkom kreativnom vizijom, Cesare Paciotti od obiteljske firme stvorio je internacionalno prepoznati brand koji je zaveo međunarodne zvijezde i kozmopolitsku publiku širom svijeta. 

Danas je poznat kao odvažni karizmatski dizajner koji njeguje glam rockstil i koji je pokrenuo potpuno novi stil komunikacije i reklamiranja cipela. Paciotti je cipele koje su se reklamirale kao neživi, dosadni predmeti, pretvorio u važno obilježje modnog izričaja koje nose top modeli poput Natalije Vojnovic, Lily Donaldson, Biance Balti, Anje Rubik, Isabele Fontana, Anouck Lepere, Karen Mulder, Carle Bruni, a snimanje kampanja za cipele odvijaju se na glamuroznim setovima pred fotoobjektivima prestižnih fotografa poput Ellene Von Unwerth, Terryja Richardsona, Marija Sorrentije i Stevena Meisela.

 

 

Cesare Paciotti brand

Cesare Paciotti dinamičan je brand kreativnih proizvoda i revolucionarnih marketinških kampanja. To je nekonformistični brand koji ruši sva pravila suvremenih modnih trendova stvarajući ne samo svakodnevne modele cipela, nego i modele visoke mode.

 

Njegove cipele obožavaju i nose brojne zvijezde: Anne Hathaway, Keanu Reeves, Laura Pausini, Rihanna, Rachel Bilson, Bianca Balti, Fergie, Gary Dourdan, Kim Raver, Glenda Bailey, Kate Nauta, Pussycat Dolls, Steven Tyler, Rachel Roy, Victoria Backham, Cameron Diaz, Justin Timberlake, Britney Spears, George Michael, Sienna Miller, Bar Refaeli, Gisele Bundchen, Beyoncé, Emily Blunt, Cheryl Cole, Blake Lively, Paris Hilton, Eva Mendes, Kristen Stewart, Alicia Keys, Ashley Simpson, Lindsay Lohan, Padma Lakshimi, Tyra Banks, Zoe Saldana, Mickey Rourke, Asia Argento, Eva Longoria, Olivia Wilde.

Bestsellers

Naši brandovi

Gdje kupiti?