G-STAR RAW & JADEN SMITH

G-Star RAW predstavio je kolekciju Forces of Nature (snaga prirode), seriju održivih odjevnih komada koje je dizajnirao rapper Jaden Smith. Modna savjetnica Aleali May s blogom o modi i Instagramom kojeg prati 280.000 fanova i Skate Kitchen, skupina skejterica iz New Yorka, pridružile su se promociji kolekcije početkom listopada na Hypefestu u New Yorku, novopokrenutom kulturnom festivalu na kojem se predstavilo više od 50 brendova iz cijelog svijeta uz brojne glazbene izvođače i umjetničke instalacije. Posjetitelji Hyperfesta imali su jedinstvenu priliku kupovati proizvode isključivo koristeći aplikaciju koja je bila dostupna samo posjetiteljima festivala.

Kolekcija Forces of Nature posvećena je ljepoti i snazi prirode, a svi komadi ove kolekcije dizajnirani su od održivih materijala zahvaljujući G-Star RAW inovacijama uključujući traper Cradle to Cradle Gold Level Certified™.

Kolekcija se sastoji od tri različite dominantne boje i njima pripadajuće priče.

WATER: Plava boja

Ovaj dio kolekcije opisuje snagu vode i koristi Cradle to Cradle Certified™ Gold G-Star Denim Fabric, prvi na svijetu traper materijal koji kemijski ima 0 (nula) rizika za ljude i planet. Ovaj traper materijal napravljen je od 100% organskog pamuka obrađenog najčišćom indigo tehnologijom koja koristi 70% manje kemikalija, ne zahtijeva sol pa samim time nema soli kao nusprodukta bojanja i tako voda korištena u proizvodnji ostaje čista i reciklirana.

EARTH: Žućkasta boja nebijeljenog platna

Žućkasta boja nebijeljenog platna na odjevnim komadima dobivena je upotrebom samo organskog pamuka bez ikakvog bojanja, što omogućava reciklažu i čini vlakna izuzetno održivima.

ECLIPSE: Crna boja

Crna boja predstavlja eklipsu, najdramatičniju pojavu u prirodi, a komadi ovog dijela kolekcije izrađeni su od najodrživijeg crnog traper platna kojeg je G-Star razvio. Predstavlja holistički pristup dizajniranju vlakna koristeći 100% organski pamuk i ekološke otopine za bojanje u crno. Primjenjujući specifičnu tehnologiju bojanja, G-Star koristi 52% manje vode, 65% manje struje, 71% manje CO2 i 14% manje kemikalija u usporedbi s konvencionalnom proizvodnjom crnog traper materijala.

Uz komade od traper materijala, u sve tri boje izrađene su majice s kratkim i dugim rukavima također od organskog pamuka. Ovi su komadi digitalno otisnuti jer je to najodrživiji proces tiska.

G-Star se nalazi na čelu održive modne tehnologije u proizvodnji trapera što je razlog moje suradnje s njima. Proces Cradle to Cradle Gold Level Certified™ je osmišljen od samog početka, od proizvodnje vlakana trapera,  faze bojanja i vode koja se u procesu koristi i reciklira pa sve do pranja – sve ove različite komponente bile su razlogom da se odlučim biti dio G-Stara”, izjavio je Jaden Smith.

Sviđa ti se članak? Pretplati se na čitanje preko newslettera