Diesel jesen/zima 2018. “Stranger & Stronger”

Nova kolekcija za jesen/zimu 2018. nastavlja sa spajanjem elemenata iz kojih dolazi inspiracija za Diesel image: sport, isprani traper, boje, grafički elementi, karirani elementi i dodatna obrada materijala. Avangardna kolekcija sastoji se od tri linije: MuffinHeads, Voltag3 i Kultur, svaka prilagođena različitim osobnostima svojih kupaca.

Ishodišna točka nove kolekcije je London, grad u kojem se sudaraju utjecaji školskih uniformi s gotičkim i post-punk elementima. Pojačana je estetika širokih i prevelikih modela na kojima se kombiniraju prepoznatljivi Diesel komadi s elementima pop kulture stvarajući još privlačniju kombinaciju različitih utjecaja.

 

 

Linija MuffinHeads, poznata i kao English Ravers, temelji se na školskim uniformama kojima su dodane pruge u neočekivanim kombinacijama boja: zelene, narančaste, boje starog vina i tamno sive. Voltag3 predstavlja spoj viktorijanskog stila u kombinaciji sa sportskim elementima u komadima koji se razigrano kombiniraju za kameleonsku preobrazbu. Linija Kultur je hibridan spoj gotičkih i cyber elemenata u klasičnim odjevnim predmetima poput elegantnog vunenog kaputa s raščupanim rubovima, ili sakoa s kapuljačom za neočekivani pomak od klasike.

Sviđa ti se članak? Pretplati se na čitanje preko newslettera