Kolekcija Manila Grace jesen/zima 2018.

U magičnoj noći u Veneciji obojenoj prštavom, živahnom gradskom atmosferom za vrijeme Filmskog festivala započinje priča o kolekciji Manila Grace za jesen i zimu 2018/2019.

Sofisticirani duh kolekcije najbolje predstavlja linija Première za koju su inspiracija bile boje koje predstavljaju Veneciju: sivo-plava, tamno ljubičasta i pepeljasto siva s pokojim detaljem u crvenoj, ružičastoj i boji šampanjca. Ovaj je linija za sve koji su skloni kontrastima, jer kombinira različite materijale poput svile i satena s pletivom. Kaputi, jakne i parke komotnog su kroja, ali dostupni su i uži modeli koji naglašavaju liniju tijela, izrađeni od luksuznih materijala s umecima od umjetnog krzna i vune te s našivenim zlatnim gumbima.

Première linija podijeljena je na tri segmenta.

U segmentu “za posebne prigode” dizajnirani su komadi za najotmjenije prigode koje obilježavaju zimsko doba. Zastupljene su haljine i suknje, jakne i hlače izrađene od najfinijih materijala kao što je umjetna koža, rastezljiva viskoza u kombinaciji sa završnim ukrasima u sjajnom satenu, baršunu i viskozi. Ovaj segment zaokružuju četiri osnovne boje (crvena, ružičasta, blijedo krem i crna) sa završnim ukrasnim detaljima poput patentnih zatvarača i zlatnih gumbi.

Segment „crveni tepih“ ima novi pogled na glamurozne prigode nudeći nježniji stil zbog kojeg garantirano nećete ostati neopaženi. Ovaj segment nosi paleta plavih nijansi. Dvanaest odjevnih predmeta koji uključuju jakne, hlače, haljine, suknje, gornje dijelove i kombinezone izrađeni su od kože i čipke za čistu sofisticiranost koja se temelji na kontrastima.

Segment „Kimono“ širi izbor uzoraka na materijalima i nudi dva osnovna modela: kraći s otvorom naprijed te dugačku haljinu s dubokim dekolteom i dva proreza sa strane koja se također može nositi u kombinaciji s hlačama.

Linija Fuori Concorso, koja predstavlja neprestanu potrebu za inovacijama i eksperimentiranjem, karakteristična je kao odraz kreativnosti kolekcija Manila Grace. Kolekciju čine odjevni predmeti za neformalne prigode poput majica, ali i ženstveniji komadi poput haljina, suknji, hlača i šalova.

Sviđa ti se članak? Pretplati se na čitanje preko newslettera