Philippe Model novitet u ponudi Fashion&Friends

Philippe Model Paris novi je brend u ponudi multibrend dućana Fashion&Friends, a njegova kolekcija proljeće/ljeto 2019. dostupna je u našim trgovinama.

Poznati brend PHILIPPE MODEL PARIS svoj uspjeh duguje kreativnom geniju, dizajneru i umjetniku Philippu Modelu, koji je ostvario lidersku poziciju među poznatim imenima u svijetu mode. Od malih nogu, Philippe Model razvijao je strast prema dizajniranju i već u dvanaestoj godini života kreirao je svoje prve modele cipela i šešira. Sa 22. godine lansirao je, po prvi put, svoj brend koji ubrzo postaje popularan širom Francuske i u ostalim zemljama svijeta. Njegove kreacije kombinacija su kreativnosti i vještine, o čemu svjedoči činjenica da je 1981. Philippe Model proglašen za najboljeg  obrtnika u Francuskoj.

 

Brend je postigao međunarodni uspjeh kada su muzeji poput Metropoliana u New Yorku, Nacionalne galerije Australije, kao i brojni muzeji iz Francuske, Nizozemske i Španjolske prikazali fenomenalne Philippe Model Paris kolekcije, a rodni grad, Pariz, posvetio mu je izložbu pod nazivom „Philippe Model, Scènes de Mode“.

Inspiraciju za svoje kreacije Philippe Model pronalazi u umjetnosti, a svoju strast i vještinu iskazuje dekoracijama i jedinstvenom estetikom kojom obogaćuje interijer. Godine 2010. Philippe Model objavljuje knjigu „Les Papiers Peints“, u kojoj opisuje povijest tapeta, predstavljajući ih kao odjeću za stanove i kuće.

Osnovni aspekt Modelove estetike su svakako boje, a harmonija između različitih nijansa izraz je prirode, kako i opisuje u svom djelu „Les Couleurs“.

Godina 2008. posebno je važna za uspon brenda, kako se Philippe Model susreće s talijanskim obrtnikom iz Riviera del Brenta okruga, koji lansira prvu kolekciju Philippe Model Paris tenisica. Na ovaj način okrunjena je suradnja francuske mode i talijanskog dizajna.

Zahvaljujući Modelovom talentu, Philippe Model Paris prepoznat je kao brend koji odiše inovacijama i kreativnošću, a briga o detaljima i kvaliteti oduvijek se povezivala s talijanskom proizvodnjom.

Internacionalni razvoj nastavlja se 2016. godine zahvaljujući akviziciji od strane talijanskog kapitalnog fonda pod nazivom „21 Invest“ kojim rukovodi Alessandro Benetton, industrijskim i financijskim vještinama, kao i mreži međunarodnih partnera. Cilj je postavljen u pravcu uspostavljanja Philippe Modela kao jedinstvenog brenda u svijetu modnih dodataka i otvaranja prestižnih trgovina u najvažnijim svjetskim prijestolnicama.

Pored elegantnog showroom-a u Parizu, 2017. godine brend je uspostavio novo središte u srcu Milana koje se prostire na 700 kvadratnih metara. Zahvaljujući ovom potezu, Philippe Model je iste godine ostvario nova partnerstva u Europi i ostatku svijeta. Godine 2018. brend se fokusira na otvaranje trgovina u Francuskoj i Italiji, ali i na jačanje svog prisustva u SAD-u i Aziji, otvaranjem butika u Koreji, kao i 4 trgovine u Kini. Otvaranje prvog butika u Parizu, u travnju 2018., prati otvaranje trgovina i u St. Tropezu, Lionu i Rimu.

Sviđa ti se članak? Pretplati se na čitanje preko newslettera