Premiata

Kao obiteljski obrt, davne 1885. u talijanskoj regiji Marche osnovana je Premiata. Današnji kreativni direktor i CEO Graziano Mazza 1981. je industrijalizirao tradicionalno obiteljski obrt proizvodnje cipela, a deset godina kasnije rođen je brand Premiata. Kreativni direktor Mazza angažirao je najtalentiranije fotografe čime je privukao pozornost zaljubljenika u modu koji su odmah prihvatili novu kolekciju i promovirali je u modnim metropolama: Milanu, Parizu i Berlinu.

Legendarne tenisice

Unatoč dugogodišnje zanatske tradicije, Premiata se odlučila za zaokret prema eksperimentiranju, kojem možemo zahvaliti izgled nove retro-futurističke kolekcije tenisica u različitim paletama boja.

U Premiati vjeruju da je život divan i nepredvidljiv put na kojem ne postoji „normalno“ i „uobičajeno“, na kojem ne treba robovati normama. Postoji samo jedna norma, a ta je da se sve neprestano mijenja.

Zato su u Premiati odlučiti biti vjerni sebi: neobični, električni, instinktivni i bez pravila. Jedino pravilo kojeg se treba držati u Premiati je da sve što rade mora biti vrhunsko i bez greške.

Bez vezica

Vjerni svojoj filozofiji, svjetsku su pozornost zadobili 1999. godine dizajniranjem oksfordica bez vezica. Cipele gležnjače, izrađene od kože vrhunske kvalitete, s jezikom i rupicama za vezice, ali bez vezica. Ništa od tih cipela nije udobnije i stilski privlačnije za prave modne znalce.

 

Vjerni talijanskoj tradiciji

Vrhunska zanatska vještina talijanske tradicije izrade cipela oplemenjena je prednostima moderne tehnologije, stoga Premiata s ponosom na svoje cipele stavlja oznaku made in Italy.

 

Inovativan dizajn rezultat je kreativnog duha koji daje veću vrijednost viziji nego marketinškim istraživanjima. Upravo je taj kreativni izričaj ono što Premiatu čini jedinstvenom.

Bestsellers

Naši brandovi

Gdje kupiti?